Return Policy / Рекламации

 

Online shopping / Онлайн пазаруване 

Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока съгласно чл.125 и чл.126 от ЗЗП когато тя му е доставена при едно от следните условия:

 

1.1. Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед;

 

1.2. Цената, която Клиентът следва да заплати за стоките, не съответства на дължимата цена. Окончателната цената за доставка, се определя в офис на куриера: Еконт / Спиди 

 

1.3. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката.

 

Клиентът има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули на адрес: 

 

гр. София 

ЕКОНТ ОФИС - РИМСКА СТЕНА  

Получател: 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ОПЦИЯ:   ПРЕГЛЕД И ТЕСТ 

Връщането е за сметка на клиента!  

 

• Заявката за връщане на стоката е подадена писмено или устно (по телефон) до "1001 БАЙК ПАРТС ЕООД"  в срок не по-късно от 14 дни, считано от датата на получаване на поръчката. 

 

Заявката трябва да съдържа: 

Трите имена на клиента/титуляра на поръчката 

Телефон за връзка 

Номер и дата на поръчка

 

Пример: 

Иван Иванов Иванов 

0888888888 

12345678/01.01.2000 

След приемане на заявката за замяна или връщане, 1001 БАЙК ПАРТС ще изпрати на посочения e-mail в поръчката, ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ който да попълните и да приложите в пратката с върната стока. 

 

• Стоката трябва да е в добър търговски вид, неразопакована, в оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД – фактура, КАСОВ БОН - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, гаранционна карта (ако е била издадена такава). 

 

• Ако 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД приеме, че рекламацията Ви е основателна, то той трябва в едномесечен срок да извърши ремонт на стоката или да я замени с нова. 

 

  • В случай на отказана предплатена с карта поръчка, 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД се задължава да възстанови заплатената сума от клиента по сметка от която са получени ( Парите се връщат по същата сметка, от която е извършено плащането ). Стандартен срок за връщане 2-3 работни дни от получаване и преглед на върнатата стока. 

 

Клиента заплаща всички разходи, свързани с транспортирането на стоката до посочения от представителя на 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД адрес. 1001 БАЙК ПАРТС ЕООД си запазва правото да не възстанови заплатената от клиента сума, в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока.

 

Срокът на гаранцията за стоки е 2 години, но не по-късно от 2 месеца от установяване на несъответствието. 
Ако дефектът или несъответствието на стоката се прояви до 6 месеца след доставката й, се приема, че е съществувало при доставката й. В този период тежестта на доказване на съответствието на стоката с договореното е на търговеца. 
Ако се докаже, че несъответствието се дължи на естеството на стоката, то Вие не може да се възползвате от правото си на законова гаранция. 

 

Гаранцията за съответсвие не покрива:
1. Всички нормални следи от употреба на продуктите, възникващи от използването им - замърсяване, износване, изсъхване, протъркване, огъване и т.н.
2. Щети, причинени от експлоатация на продуктите при условия, надвишаващи допустимите за продукта експлоатационни условия.
3. Щети, причинени от неправилен монтаж на продуктите, извършен от клиента или трети лица.

Други детайли по гаранцията за съответсвие:
1. Клиента установява съответсвието на закупеният от него продукт в момента на закупуване. При продажба чрез електронната платформа https://1001-bike-parts.com/ и доставка чрез куриерска фирма, клиента установява съответсвието на полученият продукт / продукти в офиса на еконт, възползвайки се от 15 минути преглед и тест преди заплащането на поръчката - на място в съответният офис на Куриера или адрес на доставка.

2. Рекламация на продукт и предявяване за замяна и връщане се заявява чрез e-mail: orders1001bikeparts@abv.bg

, като за установяване на проблеми, дефекти или несъответсвия с обявеното, се прилагат снимки от клиента и описание на проблема.

3. Всички неописани в тези гаранционни правила спорове, срокове и др. проблеми се решават според Закона за защита на потребителя и другите действащи закони на Република България.

4. Всички изисквания относно информация и произход на продаваните стоки се спазват от платформата https://1001-bike-parts.com/ 

5. Със използването на платформата www.1001-bike-parts.com и направата на поръчка чрез нея, клиента се съгласява с настоящите гаранционни условия за съответствие на продаваните продукти. 

 

 

STORE Shopping / Пазаруване от МАГАЗИНА  

 

Клиента установява съответсвието на закупеният от него продукт в момента на закупуване. 

 

Връщане или замяна на стока от традициония магазин се прилага само в случаите на: 

- Несъответствие на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед. 

- Поява на фабричен дефект, и невъзможност за отстраняване на такъв. 

ВАЖНО

Съгласно законите на Република България при традиционна търговия: Клиента Няма право на връщане на стока или замяна освен в гореизложените случаи.